Привет, колеги! Паля колата, на дисплея се изписва -5 външна температура и, че е възможен лед на пътя. До тук е ок. Тръгвам и малко по-малко градусите се увеличават към положителни стойности и след няколко км показва +3. Очевадно е, че не е +3 защо всичко е сковано на вън. Според вас от къде може да е проблема? Хлабава връзка някъде?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Неправилно отчитане на външната температура
Collapse
X
-
Неправилно отчитане на външната температура
Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настоящаТагове: Няма
-
И при мен е така, моята показва нула градуса две коли до мен показват -3, -4.Пускам размръзване предно стъкло и След минута изключва.Моята показва вече плюс един градуса ,колата до мойта минус четири.Четох някъде, че било възможно от зацапани клеми към датчика.Last edited by pmp6666; d.m.y г., 18:57.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеНормално. Това не метеорологична станция. Слънцето загрява датчика.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
Според мен е по логично, ако е от слънцето да показва повече и при движение да започва да пада температурата. Поне на моята кола съм наблюдавал като напече слънцето датчика показва например 10 гр. и като тръгна започва да спада.Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Comment
-
И при мен е така, моята показва нула градуса две коли до мен показват -3, -4.Пускам размръзване предно стъкло и След минута изключва.Моята показва вече плюс един градуса ,колата до мойта минус четири.Четох някъде, че било възможно от зацапани клеми към датчика.
Comment
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеПривет, колеги! Паля колата, на дисплея се изписва -5 външна температура и, че е възможен лед на пътя. До тук е ок. Тръгвам и малко по-малко градусите се увеличават към положителни стойности и след няколко км показва +3. Очевадно е, че не е +3 защо всичко е сковано на вън. Според вас от къде може да е проблема? Хлабава връзка някъде?
От калпави ел. връзки на датчика може да покаже по-ниска от реалната температура, не и по-висока.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:06.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСлучайно да си пуснал подгрева на задното стъкло? Ако да, това, което наблюдаваш е закономерно. Сензорът за външна температура се намира в едното странично огледало. С подгрева на задното стъкло работи и подгряването на огледалата. Това е достатъчно за да се повиши и температурата на сензора така че да покаже малко над реалната температура.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Лятно време от силното слънце е напълно нормално, но зимата датчикът да се излъже от подгрева на огледалата... никога не ми се е случвало. Затова питах дали при 147 сензорът не е с различно разположение и да е по-близо до реотаните... примерноAlfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
-
Подгряването не влияее нито на практика нито на теория върху показанията на термометъра. При никоя от колите, които карам. Само външни климатични условия, слънце, вятър, влага, температура и т. н.Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:07.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Моите наблюдения (за 156) са следните:
зиме, лете, няма значение, ако слънцето напече колата за по-дълго време, датчикът отчита една идея по-висока температура. От момента, в който потеглиш, показваната околна температура на 99 % съвпада с тази по прогнозите по телевизията и разни сайтове. Ако колата стои на едно място и духа силен вятър, датчикът никога не е показвал по-ниска от действителната температура. Сега в студовете почти всяка сутрин си ползвам и подгрева на задния прозорец и страничните огледала и никога затоплянето на реотаните не е оказвало влияние на показанията на датчика. Лятото след автомивка със студена вода също се случва да показва поне с 10 градуса по-ниска околна температура.
Това са случаите, в които съм наблюдавал поведението на сензора. Само един път ми се случи в разгара на лятото и най-силното слънце през август да ми покаже -19 градуса, но го направи за секунда, след това датчикът дойде на себе си и повече не си е правил такива шеги. Но това вече си е очевиден бъг и не ми е ясно какво го е предизвикалоLast edited by sollider; d.m.y г., 15:42.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
Comment
Comment